ENERGIENEUTRALE WONING WORKUM


WONINGBOUW

Energieneutrale woning Workum

Bouwbedrijf Heeringa is gestart met de bouw van een energieneutrale woning te Workum. Het ontwerp, de omgevingsvergunning aanvraag en de technische uitvoering zijn geheel gerealiseerd door Bouwbedrijf Heeringa.

De nieuwbouw woning betreft een woning die op de begane grond volgens de traditionele bouwmethode is opgezet. Ook de buitenwanden van de verdieping worden traditioneel uitgevoerd. Op de verdieping worden de binnenwanden volgens de houtskeletbouwmethode uitgevoerd, het houtskelet wordt onder ideale omstandigheden in onze werkplaats geprefabriceerd. De woning kenmerkt zich door de hoge goot en de twee erker uitbouwen die doorlopen tot aan de hoge goot. Met een vaste trap naar zolder wordt ook de ruimte onder kapconstructie maximaal benut.

 

Zonnepanelen, een zonneboiler met collectoren en een pelletketel zorgen voor de verwarming, warmwatervoorziening en voor het afdekken van een gedeelte van het elektrisch verbruik. Dit in combinatie met een goede isolatieschil en luchtdicht bouwen zorgt voor een energie neutrale woning.

Materialen en kleuren.
gevelsteen: rood/bruin
dakbedekking: Nelskamp F10U, mat zwart engobe
Kozijnen, ramen en deuren: kunststof, antraciet/antraciet

Volg het project ook op onze Facebookpagina