RENOVATIE ENERGIE NEUTRALE WONING WITMARSUM

<hr style="width: 10%; height: 3px; color: #0061ad; background-color: #0061ad; border: solid #0061ad 0px;" />

RENOVATIE EN ONDERHOUD

We zijn gestart met het project: renovatie energieneutrale woning Witmarsum. De bestaande woning is rond 1976 ook gebouwd door bouwbedrijf Heeringa en is nog geheel origineel!  De nieuwe bewoners stellen met betrekking tot energieverbruik, comfort en voorzieningen andere eisen dan 40 jaar geleden.

De woning zal als “energie nul-op-de-meter” worden uitgevoerd. Omdat het bestaande isolatiepakket uit 1976 niet voldoet aan de huidige eisen zal dit als één van de eerste punten worden aangepakt.
Van de gevels zal het bestaande metselwerk worden gesloopt  waarna er nieuwe isolatie wordt aangebracht met een hogere R-waarde. De bestaande woning-scheidende-wand zal met een nieuw regelwerk en gips worden bekleed met daartussen isolatie.
De begane grondvloer zal worden geïsoleerde door middel van 90mm PUR spuitisolatie.
De aansluitingen van de kozijnen zullen luchtdicht worden gemaakt en opnieuw worden geïsoleerd en de beglazing zal worden geoptimaliseerd.
De zijwangen en het dak van de dakkapel zullen worden vernieuwd net als het kozijn. Het hellend dak zal aan de binnenzijde worden geïsoleerd.

Voor de vloerverwarming op de begane grond en de radiatoren op de verdieping zal er een pallet-cv-ketel worden aangesloten in combinatie met een buffervat en warmtepompboiler. Het elektrische verbruik zal worden afgedekt met zonnepanelen.