Renovatie en isolatie buitenschil bedrijfswoning


RENOVATIE EN ONDERHOUD

In “It Heidenskip” hebben we een woning gerenoveerd.

De woning is in 1975 gebouwd. Isolatie technisch voldeed de woning niet meer aan de huidige eisen. Dit was zeker ook te merken aan het comfort in de woning. Veel tocht met name langs de buiten kozijnen en aansluitingen van vloeren en dak.

De spouw van de woning was begin deze eeuw als eens gevuld met ( polystyreen) isolatie materiaal. De betreffende vulling had slechte aansluiting bij met name de buitenkozijnen en overgang muur/dak. Daardoor krijg je in de buitenschil veel koude bruggen. Het is van groot belang dat de isolatie schil van een woning geen openingen heeft. Ter plaatse van een koude brug krijg je condensatie van leef vocht tegen het koude vlak. Dit kan schimmel vorming geven.

Natuurlijk is het gevolg van optimaal isoleren het optimaliseren van ventileren. Het leef vocht in de woning moet naar buiten worden afgevoerd. De lucht kwaliteit is daarmee gewaarborgd.

We hebben de buitenschil van de woning weg genomen. Alleen op deze wijze kunnen we een perfecte aansluiting van de moderne spouw isolatie garanderen. Aansluitingen op kozijnen en muurplaat worden optimaal. De isolatie loopt voor de begane grond vloer en verdiepingsvloer langs, om koude bruggen vanuit de constructie van de woning voorkomen.

Alle glas openingen worden vervolgens voorzien van modern hoog rendement isolatie glas. Daarmee is de woning optimaal geïsoleerd en zal het energie verbruik fors gereduceerd worden. Het veel hogere comfort is daarbij een zeer prettige bijkomstigheid!