Verbouwing woning Bolsward


RENOVATIE EN ONDERHOUD

In Bolsward is een typische 2-1 kapwoning uit de jaren ’60 door ons duurzaam gerenoveerd. Het huis was voor de verbouwing nog in gehele originele staat gebleven. Er was geen isolatie aanwezig, het huis werd verwarmd door gaskachels en er was nog een kleine houten keuken.

Alleen de houten kozijnen, -goten en boeidelen zijn door kunststof vervangen. Het plat dak van de bijkeuken is vervangen door nieuwe dakbedekking.

Bij het hele huis is het gevelmetselwerk volledig gesloopt om de spouw van isolatie te kunnen voorzien. Na het isoleren is nieuw gevelmetselwerk aangebracht. De begane grondvloer is behouden, daar bovenop is vloer isolatie aangebracht met vloerverwarming. Het dak is geïsoleerd door middel van nieuwe sandwich dakplaten. Daarmee kreeg de zolder een frisse upgrade van bruin en donker naar wit en licht.

De bijkeuken met plat dak is van binnenuit geïsoleerd. De vrijstaande garage heeft een nieuwe sectionaaldeur.

Binnenshuis zijn enkele binnenmuren gesloopt en is de schuifpui tussen de voor- en achterkamer verwijderd. Hiermee komt er veel meer licht binnen en is het huis ook veel ruimer.
Daarnaast is er een nieuwe keuken geplaatst en een nieuwe pvc-vloer. Op de verdieping is de badkamer gerenoveerd. Daarnaast wordt er een nieuwe keuken geplaatst, nieuw sanitair aangebracht en wordt alles gemoderniseerd. De indeling van de ruimtes wordt hierbij niet aangepast.

De installatie van het huis is geheel vervangen door een duurzame installatie. Hierbij zijn er PVT-panelen op het dak aangebracht met een warmtepomp op zolder.
De verwarming wordt verspreid door de vloerverwarming op de begane grond. Naast de verwarming is ook alle elektra, waterleidingen en riolering vernieuwd.

HEEFT U EEN VRAAG OF WILT U INFORMATIE ONTVANGEN?