NIEUWBOUWPLAN “PRYSTERSHOEK” WORKUM


WONINGBOUW

Project “24 woningen Prystershoek opgeleverd”.
Het project “24 woningen Prystershoek” te Workum is inmiddels opgeleverd. Met de projectfoto’s foto’s geven wij een impressie van het gerealiseerde project. 

Project omschrijving:
24 nieuw gebouwde woningen te Workum, gelegen in het sfeervolle nieuwbouwplan “Prystershoek”.
Workum heeft een goede geografische ligging in Zuid-West Friesland met gunstige verbindingswegen naar Zwolle, Groningen en Amsterdam. Aan de noordelijke toegangsweg van Workum ligt het voormalige terrein van Loonbedrijf Jellesma. Door de verplaatsing van het loonbedrijf is op deze locatie een fraai perceel bouwgrond ontstaan.

Het water in Workum speelt een belangrijke rol. De Dolte is de doorgaande vaart door Workum, die de Friese Meren verbindt met het IJsselmeer. Het nieuwbouwplan “Prystershoek” is gelegen aan de “Yske Boerevaart”. Van oorsprong is dit een vaart tussen de Dolte en het water achter de IJsselmeerdijk.
Naast de reeds eerder genoemde voorzieningen heeft Workum nog veel méér te bieden. Op enkele loopminuten vanaf de “Prystershoek” bevinden zich diverse winkels, supermarkten, kleding- en interieurzaken. Ook kan men dicht bij huis genieten van een heerlijk diner of lunch buiten de deur in een van de vele restaurants. Workum heeft tevens een zeer breed en gevarieerd verenigingsleven en dito sportverenigingen voor jong en oud. Het uitgestrekte landschap rondom Workum biedt een scala aan fiets- en wandelpaden. Hier ervaart u de rust en de ruimte waar juist deze streek van Friesland om bekend staat.

Plan Prystershoek
De ligging van het project “Prystershoek” is enerzijds gesitueerd tegen de oude kern van Workum en anderzijds gelegen aan de bebouwing uit de jaren ’70. Om overgang te vinden tussen deze twee bouwstijlen is er hier gekozen voor een jaren ’30 stijl. Deze vorm herkent u aan de “Prystershoek”.
Omdat het plan is omsloten door woningen is het ontwerp gebaseerd op een hofje. Basis daarin zijn optimale speelvoorzieningen voor kinderen en anderzijds geen doorgaand verkeer op het woonerf. Er is ruimschoots voorzien in parkeergelegenheid. Door het aanbieden van verschillende woningen in verschillende prijsklassen menen wij een
woonomgeving te creëren waar jong en oud zich thuis voelen.