Energie 0 op de meter

Voor welke woninggebruiker is dit mogelijk? U wordt bijna dagelijks geconfronteerd met allerlei reclame over energiebesparing. Maar weet u hierin nog overzicht te krijgen?

  1. Is mijn woning wel geschikt om te isoleren? Is er meer risico omtrent vocht en schimmelvorming?
  2. Welke energiezuinige installatietechniek is geschikt voor mijn woning?
  3. Wegen de baten wel op tegen de kosten? Wat is de terugverdientijd? Welke subsidies kan ik krijgen?
  4. Ik woon in een geschakelde woning, dan zijn veel aanpassingen toch niet mogelijk?
  5. Wat is de waarde van mijn woning indien deze (bijna) energie neutraal wordt?
  6. Welke garantie krijg ik op bouwtechnische zaken en toegepaste installatietechnieken?

Onze overheid geeft aan dat het gebruik van fossiele brandstoffen gereduceerd moet worden. Met name het gasverbruik in een woning wil men fors beperken. De tijd dat elke woning een gasmeter heeft, heeft zijn langste tijd toch wel gehad.

Wanneer je een nieuwe woning wilt bouwen dan is het technisch heel goed mogelijk de woning te verwarmen (en eventueel te koelen) zonder gebruik te maken van aardgas. Met name de combinatie van een hoogwaardige isolatieschil met moderne installatietechniek maakt dit mogelijk. Het voordeel voor de bewoner zijn lage kosten en een hoog comfort.

Maar hoe kan dit gerealiseerd worden in een bestaande woning? Daar heb je heel vaak te maken met keuzes die in het verleden gemaakt zijn en zich moeilijk laten combineren met nieuwe techniek. Bovendien wil je de kosten van technische aanpassing ook wel reëel houden.

Momenteel hoor je op de radio vaak reclame voor het na isoleren van spouwmuren. Daarbij geeft men aan dat deze optie een geringe investering vraagt. Echter, men kijkt daarbij niet verder dan dat betreffende woningonderdeel. Met name de aansluitingen op andere delen van uw woning zou daardoor problemen kunnen geven. Daarom is een technische inspectie van uw woning voorafgaand aan het eventueel toepassen van energie besparende maatregelen noodzakelijk.

Heeringa onderbouwt bouwen
Ook op het gebied van technische inspectie van uw woning en advies hoe uw woning duurzaam energie zuinig te maken is Bouwbedrijf Heeringa specialist. Uiteraard met behoud van uiterlijk en kwaliteit van uw woning. Bouwbedrijf Heeringa weet hoe bouwtechnische zaken gecombineerd kunnen worden met energiezuinige installatietechniek.
Eén aanspreekpunt, één verantwoordelijk, ont zorgen!

Het is daarom niet verwonderlijk dat het bedrijfspand van Heeringa al in 2004 werd voorzien van aardwarmte!

Heeringa onderbouwt bouwen! Dit begint bij een degelijk advies. Innovatief en realistisch!
Staat uw woning in Friesland, dan krijgt u voor € 250,- (incl. BTW) een deskundige inspectie ter plaatse met een schriftelijk advies omtrent de mogelijkheden. Daarbij krijgt u antwoord op bovenstaande 6 stellingen. Uiteraard ontvangt u de € 250,-terug, indien er een opdracht tot werkzaamheden ontstaat.

Wij zien uw reactie graag tegemoet!