Luchtdicht bouwen is slecht voor de gezondheid?

Is luchtdicht bouwen ongezond? Veel mensen denken van wel. Bij een luchtdichte woning denk je aan ruimtes waar leefvocht niet kan worden afgevoerd. Waar de lucht ongezond wordt. Een woning die verstikt!

Bij Bouwbedrijf Heeringa weten wij wel beter. Luchtdicht bouwen is namelijk juist goed voor de gezondheid. Mits je rekening houdt met een aantal voorwaarden. Ventilatie staat voorop. Het beste resultaat behaal je met mechanische ventilatie. Hierbij verwarmt de afgezogen lucht de verse aan te zuigen lucht vóór.

Condensvorming

Wanneer een warme luchtstroom een koude luchtstroom passeert krijg je condensvorming. Het raakvlak van warme en koude lucht noem je ‘douwpunt’. Elke kier zorgt ervoor dat warme lucht koude lucht passeert. Met ‘douwpunten’ als resultaat. Ontstaan deze douwpunten in je constructie, dan gaat dat ten koste van de duurzaamheid. En dus van de levensduur van je woning.

Als u besluit uw woning te isoleren, dan wilt u de warmte in uw woning vasthouden. Om aan de huidige bouwbesluiteisen te voldoen moet isolatie en ventilatie optimaal zijn. De details waaruit kan worden gekozen zijn allemaal gebaseerd op ‘luchtdicht bouwen’.

Heeft u een bestaande woning die u optimaal wilt isoleren? Dan is er meer kennis en creativiteit nodig. En het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van de nauwkeurigheid van de uitvoering. Bij Bouwbedrijf Heeringa vinden we dit ontzettend belangrijk. Daarom hebben al onze medewerkers het certificaat Luchtdicht bouwen in bezit. Een gezonde lucht verzekerd!